Communicatie- en mediastrategie

Kies de juiste middelen om je doelgroep mee te bereiken

online marketeer

Als merk moet je de juiste middelen inzetten om je doelgroep te bereiken. Daar is kennis voor nodig, over de mogelijke middelen én over de doelgroep. Afgestemd op jouw specifieke doelstelling helpen wij je een doeltreffende communicatiestrategie op te bouwen die inspeelt op de behoeften en emoties van je doelgroep. 

Waarom een communicatie- en mediastrategie?

Een communicatie- en mediastrategie geeft je de kaders om content in te creëeren die je doelstelling behaalt. In deze strategie leg je vast welke boodschap je over wilt brengen met welke middelen. 

  • Bepaal je doelstelling en boodschap: Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Afhankelijk van je doelstelling bepalen we je boodschap waarin we de belangrijkste kwaliteiten (USP’s) van je merk selecteren en uitlichten.
  • Afbakening van je doelgroep: Wie zijn de mensen die je wilt bereiken en wat speelt er in hun hoofd? Met die informatie kan je de juiste middelen kiezen. 
  • Consistentie voor de contentstrategie: Een communicatie- en mediastrategie geeft grip, rust en consistentie voor je contentstrategie. 

Wat is je doelstelling?

Een primaire doelstelling schept richting en biedt een concrete route naar succes. Waar wil jij naartoe?

  • Meer awareness: Meer positieve zichtbaarheid en bekendheid voor een product of dienst.
  • Een versnelde voorkeur bij je doelgroep: Meer geloofwaardigheid en een hogere voorkeur ten opzichte van je concurrentie.
  • Gedrag stimuleren: Verandering in (koop)gedrag stimuleren bij de personen die je bereikt.

Zo gaan we te werk

Vanuit vier verschillende specialismen bieden wij een blauwdruk voor het behalen van jouw doelstelling. Daarmee zetten we strategische richting uit voor je marketingmix, van concept tot kanaaloptimalisatie . 

Influencer & social

Gebruik de invloed van influencers met een toegewijde sociale aanhang om je doelgroep te bereiken. Zet daarnaast social media platforms in om je doelgroep te bereiken, inspireren of activeren.

INH-022302-influencermarketing-argumenten.webp

Media

Ons startpunt is digitaal maar wij vullen dit aan met traditionele media om ook offline een publiek te bereiken, merk geloofwaardigheid te creëren en vertrouwen op te bouwen. 

Video afspelen
INH-1920x860-2023020006.webp

Content

Creëer en deel relevante artikelen, video’s, podcasts, blogs en andere content om een publiek aan te trekken, te binden en te behouden. 

INH-1920x860-2023020027.webp

Van communicatie- en mediastrategie naar klantrelatie

Gemiddeld heb je zeven tot tien contactmomenten nodig om een klant aan je te binden. Wij helpen je met een communicatie- en mediastrategie om in die contactmomenten jouw boodschap over te brengen en een duurzame relatie met je doelgroep op te bouwen.
Related cases

Experience it for yourself

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.