Nieuw jasje voor een vaste TOPklant

Re-design voor de Top 40

Client

Top 40

Pillar

Platforms

Date

2023

Services

Website Ontwikkeling

De Top 40 is echt een begrip in Nederland dat al bijna 60 jaar bestaat. Niet voor niets dat de website in al die jaren flink is uitgebreid. Toch is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de relevantie van de inhoud en je af te vragen of het tijd is voor verandering. Hoe doe je dit? Juist, je vraagt team Endeavour om met je mee te denken.

Tijd voor een frisse look

De Top 40 is de langstlopende hitlijst van Nederland en werd in 1964 geïntroduceerd op de radio. Dit jaar kwam de 3000e Top 40 op de radio, waarmee wel duidelijk wordt dat de hitlijst toonaangevend is in Nederland. Top 40 zorgt al bijna 60 jaar consequent voor een overzicht van de grootste hits van ons land. Het is daarom niet gek dat er de afgelopen jaren veel veranderd is aan de website waardoor deze de essentie had verloren; het werd tijd voor een make-over.

Kill your darlings

Terug naar de essentie, dat is wat de website van Top 40 te wachten stond. De website bestaat al vele jaren, is bijzonder populair en is in de afgelopen jaren enorm uitgebreid. De website en vooral ook de mobiele ervaring hadden een upgrade nodig. Ook als dit het einde betekende van bepaalde rubrieken, met als doel de website overzichtelijker en leesbaarder te maken. Het belangrijkste onderdeel van de opdracht was een volledige re-design. Het team kreeg de opdracht om een nieuwe UX, UI en visuele beleving te ontwerpen. Keywords als eenvoud, overzicht en efficiëntie stonden centraal, met een geheel nieuw uiterlijk als gevolg.

Zoals bij veel opdrachten liepen we tijdens het proces tegen diverse voortschrijdende inzichten aan. ‘Learn by doing’ is een uitspraak die vaker terugkomt. Je kan niet alles van tevoren weten en tijdens het proces kom je erachter of iets wel of niet werkt. Samen bedenk je passende oplossingen en kijk je wat de beste manier is om het aan te pakken. Samenwerken is iets waar we goed in zijn!

Een nieuw, verbeterd design

Een nieuw ontwerp gerealiseerd, vervolgens geprogrammeerd en daarbij behoorlijk pixel-perfect afgeleverd. De zoekmachine binnen de website is intelligenter geworden en de performance is sterk verbeterd. Elke opdracht heeft uitdagingen en Top 40 was daarin geen uitzondering. We zijn dus extra trots op het eindresultaat. De website is moderner, visueel aantrekkelijker, overzichtelijker en handiger in gebruik. Fans van Top 40 kunnen de website bezoeken, met het gevoel van vroeger, alleen dan in een nieuw jasje.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.