Kamer van Koophandel

KVK Business Challenge

Client

Kamer van Koophandel

Pillar

Content

Date

2019

Branches

B2B

Services

Influencer marketing, Social Media

Samen met verschillende corporates organiseert Kamer van Koophandel KVK Business Challenge. Hierbij opperden verschillende corporates met o.a. ProRail, Baker & McKenzie en Cargill problemen waar zij graag een innovatieve oplossing voor zouden willen. Iedere corporate heeft dus zijn eigen specifieke vraagstuk. Om tot die innovatieve oplossing te komen wordt hulp van ondernemers, start-ups en mkb’ers gevraagd. Wij hielpen Kamer van Koophandel de juiste influencers in te zetten om zo de juiste ondernemers en start-ups aan te spreken.

Aanpak

We gingen op zoek naar zakelijke influencers met als doelgroep enthousiaste ondernemers. In onze ogen opinion leaders binnen de niche branches waarin de vraagstukken zich bevonden om zo iedere doelgroep binnen die verschillende branches aan te spreken. Denk aan influencers binnen de pijlers innovatie, technologie, trends, persoonlijke groei en ontwikkeling. Iedere influencer deelde op zijn of haar eigen manier informatie over KVK Business Challenge en lichtte een challenge waar hij of zij affiniteit mee had uit, om zo de content zo authentiek mogelijk te houden. Het hoofdkanaal van deze campagne was LinkedIn met aanvulling van blogs, Twitter posts en Instagram posts.

Impact

Ons doel was zoveel mogelijk mensen in te laten schrijven op het online platform en daar hun oplossing te delen met Kamer van Koophandel. Na ongeveer 8 weken sloot de online inschrijving op het platform en kozen de corporates hun favorieten uit om daarmee het gesprek voort te zetten. In de campagne periode zijn er ruim 700 nieuwe inschrijvingen geweest op het platform wat editie 5 van KVK Business Challenge, volgens Kamer van Koophandel een groot succes maakte. De plannen voor volgende edities staan al klaar.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.