Influencer strategie voor Grand’Italia

Client

Grand'Italia

Pillar

Content

Date

2012

Branches

Voedingsindustrie

Services

Influencer Marketing

Italian Inspiration – Grand’Italia is al jaren hét Italiaanse kwaliteitsmerk waarmee je makkelijk en snel een heerlijke pasta, risotto of antipasti maakt. Het merk is onderdeel van GranFood B.V. dat meerdere internationale topmerken vermarkt en distribueert.

Grand’Italia wilde ‘Italian Inspiration’ claimen en zich positioneren als hét echte Italiaanse pastamerk.

Twee vrouwen op de foto bij een Grand'Italia Evenement
Grand'Italia evenement 2012 met live muziek en een zilveren auto

Aanpak

We hebben food-gerelateerde influencers met een passie voor Italië geïdentificeerd en gematcht en de influencer strategie ontwikkeld. De meeste van hen waren foodbloggers en semi-chefs met een sterke sociale aanwezigheid. Waar de influencers in eerste instantie werden gezien als online opinieleiders voor het merk, werden ze later onderdeel van de communicatie met de doelgroep en integraal onderdeel van campagnes. Een van de noemenswaardige campagnes was Grand’Amici, een initiatief om de warmte (en het eten) van echte vriendschappen te promoten en een beetje Italië naar Nederland te brengen. Dit resulteerde in 300 vrienden die samen een geweldig Italiaans diner aten tijdens één groot evenement. never get boring.

Effect

Het influencerprogramma droeg bij aan een aantal indrukwekkende resultaten. De fanbase van Grand’Italia groeide met meer dan 30.000 fans (63%) en wist een online share-of-voice van 36% te genereren. Ook werd Grand’Italia winnaar in hun respectievelijke winkelcategorie in de supermarkt.

Groei van fanbse

+ 0 %

Online share-of-voice gegenereerd

+ 0 %

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.