PGGM&CO

Ik Check Oud!

Client

PGGM&CO

Pillar

Content

Date

2019

Branches

Non-profit

Services

Influencer marketing, Social Media

Uit onderzoek van PGGM&CO bleek dat er onder jongeren vaak een verkeerd en negatief beeld heerst over werken in de ouderenzorg. Daarom wilden zij graag een campagne starten om een positief en eerlijk beeld van de ouderenzorg te laten zien. Met als doel dat de jongeren en starters vaker zullen kiezen voor ouderenzorg.   

Aanpak

Voor een vraag als dit is influencer marketing ideaal om via video een kijkje achter de schermen te laten zien door iemand die die jongeren aanspreekt. Daarbij is de match van de influencer en ook een betrokkenheid volg groep erg belangrijk om een effect te genereren. Na verschillende opties besproken te hebben zijn wij uitgekomen bij Jeroen van Holland, zeer populaire YouTuber onder de jongeren en liet in zijn eerdere video’s ook al zien dat hij veel om ouderen geeft. Dat bleek ook echt zo te zijn, want hij wilde maar wat graag meewerken aan een campagne met een boodschap als dit. Samen met hem hebben wij een dagje meegelopen in een verzorgingshuis om te laten zien aan de jongeren hoe het daar is en wat voor een voldoening werk met ouderen kan geven. Bijzondere gesprekken kwamen tot stand en er werd heel veel gelachen. We hebben Jeroen twee video’s laten maken, als inleiding is hij begonnen met een video met zijn eigen oma waar hij een heel goede band mee heeft. Om vervolgens de video van de dag op pad te delen. Aansluitend heeft hij ook nog content gedeeld op Instagram, inclusief verwijzing naar de site van PGGM&CO voor meer informatie rondom het onderwerp.

Effect

De video’s werden zeer goed ontvangen door zijn kijkers, veel positieve reacties dat ze het heel leuk vonden om te zien en er werden ook veel eigen ervaringen gedeeld. De twee video’s hebben samen bijna 600K impressies behaald en zijn Instagram content behaalde bijna 20% engagement rate. Dus een zeer mooi resultaat, helemaal voor een campagne met een boodschap dat niet voor de hand liggend is voor deze doelgroep.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.