Een hogere ROAS voor Eurotackle

Hengels, vislijnen, aas en reels; Eurotackle heeft alles wat de visser nodig heeft. Met een breed assortiment visbenodigdheden heeft het bedrijf voor elke visser het juiste materiaal om de grootste vissen aan de haak te slaan. Eurotackle wilde de meer dan 13.000 producten in hun assortiment onder de aandacht brengen via Google Shopping. De uitdaging? De omzet verhogen en tegelijkertijd de kosten op hetzelfde niveau houden. Met andere woorden: de ROAS moest omhoog.

Producten verrijken met de juiste informatie

De concurrentie op Google Shopping is extreem hoog. Daarom zijn we begonnen met het optimaliseren van de feed voor Channable en het bouwen van een Smart Shopping campagne. Door de feed op de juiste manier in te richten en producten te verrijken met informatie, kan de Google Shopping campagne nu optimaal draaien.

Na het laden van de nieuwe feed in het Google Merchant Center, bouwden we een Smart Shopping-campagne. De eerste paar weken draaiden we deze naast de huidige campagne om meer informatie te krijgen. Daarna hebben we de beoogde ROAS geleidelijk verhoogd van 500% naar 1200%.

4 (vis)seizoenen later

Het optimaliseren van de feed zorgde ervoor dat het productaanbod meer onder de aandacht kwam van geïnteresseerde bezoekers. Hierdoor steeg het conversiepercentage aanzienlijk. Een jaar na onze aanpassingen kan Eurotackle profiteren van de volgende resultaten:
1. Gemiddelde ROAS van €4 naar €12
2. Gemiddelde CPC van €0,22 naar €0,11
3. Conversiepercentage van 0,88% naar 1,94%.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.