Een creatief concept en video voor Knab

Client

Knab

Client

Content

Date

2020

Branches

Financiën

Services

Concept, video

Knab is de online bank met menselijke service. Het concept “Kom van je bank af” gaven we daarom een creatieve invulling die real life combineert met een digitale wereld. De campagne die daaruit ontstaat is niet alleen surrealistisch, maar weet ook nog de boodschap over te brengen aan verschillende doelgroepen. 

De ondernemende Nederlander is de grootste doelgroep van Knab. Dat kunnen echte ondernemers zijn, maar het zijn ook particulieren die niet op hun bank hangen. Met een overstapactie wil Knab deze doelgroep overhalen om over te stappen naar Knab. 

Knab had al eerder gewerkt met het concept “Kom van je bank af”. Maar met een nieuwe visualisatie blazen we meer leven in deze campagne. We creëerden de wereld van knab, vol felle kleuren in de huisstijl van het merk. Met veranderende attributen en een overgang in kleurgebruik visualiseerden we de overstap als een echt feestje. 

Video en influencers als campagne drivers 

Overstappen van bank doe je niet zomaar. Daarom was hoogwaardige content een must voor deze campagne. We werkten met video’s, aangejaagd vanuit digital marketing. Endeavour voerde de shoot uit met behulp van green screen. Door van te voren assets en deliverables uit te werken, werden alle benodigde beelden en formaten geschoten in een smart production. Dit houdt in dat alle social content en campagnes met bijbehorende specs geschoten worden in één shoot. This is an optional caption for videos.

Hiermee creëerden we genoeg materiaal voor een goede A/B/C test. De resultaten spreken voor zich, met een click-through-ratio van 0,52% kunnen we de video campagne een succes noemen.

Daarnaast gingen influencers voor Knab aan de slag. Vier influencers van verschillende segmenten werden geselecteerd voor deze campagne, allemaal met hun eigen zakelijke, financiele expertise of kennis. Door juist met deze influencers te werken, bereiken we de juiste doelgroep. Dat bleek ook uit de ruim 113.000 impressions met een gemiddel engagement rate van maarliefst 14%.   

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.