Ruim 10 jaar development, video en advertising voor Basiclabel

Basiclabel is een van de grootste online woonwinkels van Nederland. Waar fysieke woonwinkels gebruik kunnen maken van etalages of folders om klanten te bereiken, wil Basiclabel de online shopper inspireren en activeren. Onze samenwerking begon met de bouw van een nieuwe website. Ondertussen ondersteunen we Basiclabel niet alleen met development, maar ook met video en online advertising.

 

A Laravel website full of experiences

In 2004 was Basiclabel toe aan een nieuwe website. Nu, bijna 20 jaar verder, zouden we een boek kunnen schrijven over alle nieuwe technologieën die we sindsdien, via de scrum werkmethode, hebben geïmplementeerd. We beperken ons tot de meest recente, en meest interessante, optimalisaties.
 
De website van Basiclabel draait om gevoel; het gevoel van thuis. Het is een platform dat op gebruikersvriendelijke manier moet inspireren. Daarom hebben we de header, de binnenkomer van de website, A/B getest voor een optimaal resultaat. In de header kan ook video gebruikt worden om meteen de aandacht van de bezoeker naar de producten te sturen.
 
Een belangrijke integratie is het gebruik van elastic  search, waarmee zoeken en filteren gemakkelijker wordt voor website bezoekers. Het systeem leert van zichzelf, geeft de juiste resultaten wanneer er bijvoorbeeld typefouten worden gemaakt en weet ook goed met vertalingen om te gaan. Elastic search zorgt voor een razendsnelle website. Dat komt niet alleen de gebruikerservaring ten goede, het is ook gunstig voor de ranking bij zoekmachines, en dus voor de vindbaarheid van Basiclabel.
 
basiclabel case

Een belangrijke integratie is het gebruik van elasticsearch, waarmee zoeken en filteren gemakkelijker wordt voor websitebezoekers. Het systeem leert van zichzelf, geeft de juiste resultaten wanneer er bijvoorbeeld typefouten worden gemaakt en weet ook goed met vertalingen om te gaan. Elasticsearch zorgt voor een razendsnelle website. Dat komt niet alleen de gebruikerservaring ten goede, het is ook gunstig voor de ranking bij zoekmachines, en dus voor de vindbaarheid van Basiclabel.

Interactieve productinformatie

Wanneer bezoekers bij het juiste product komen, moet de website een goede productervaring bieden. Bij categoriepagina’s koppelen we daarom producten uit de inspiratiebeelden aan de betreffende productpagina. Zo wordt die fantastische inrichting van Basiclabel opeens gemakkelijk om in huis te halen.

Productpagina’s kunnen omgaan met verschillende soorten beschikbare content. Content die tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt, is video. Zo kun je bij Basiclabel veel producten van alle kanten bekijken met een 360 graden video. Ook produceren we productvideo’s. Hiermee kunnen klanten het materiaal bijna voelen, de kleur beleven en de vormen van dichtbij ervaren.

Wanneer een bezoeker een product wil kopen, komt diegene in de checkout. Ook hier bieden we steeds meer opties, zoals verschillende betaalmethoden en betalen in termijnen. Ook kan je giftcards kopen of gebruiken om te betalen, zowel online als in de winkel. Zo kan iedereen gerust bestellen bij Basiclabel

Online advertising for the whole customer experience

Ook de digitale marketing van Basiclabel nemen we op ons en optimaliseren we continue, met een always-on laag, seizoensgebonden campagnes en product specifieke advertenties. Daarvoor maken we gebruik van Datatrics. Hiermee verhogen we conversie en tonen we gepersonaliseerde content aan klanten binnen de verschillende fases van de customer journey. Ook is dit gekoppeld met Hellodialog waarbij we klanten via e-mail kortingen en reminders kunnen sturen op basis van hun website gedrag.

“Een voorbeeld van de campagnes die we draaien is Black Friday, een belangrijke dag voor iedere retailer, ook voor Basiclabel. Daarom zetten we in 2020 een uitgebreide campagne op die inhaakt op de verschillende fases in de klantreis. Zo gebruikten we display campagnes om klanten te inspireren, zetten we remarketing in om geïnteresseerde consumenten te bereiken en werkten we met zoek- en shopping advertenties wanneer bezoekers klaar waren voor conversie.” 

Basiclabel in every home

Ons vermogen om te denken vanuit de eindgebruiker en onze verschillende expertises komen in alle takken van Basiclabel tot hun recht. We werken al jaren binnen Endeavour en met Basiclabel samen aan succesvolle digital marketing.

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.