Employer branding

Aantrekkelijk op de arbeidsmarkt

Op de arbeidsmarkt kan de concurrentie hoog zijn. Aantrekking van nieuw personeel en behoud van huidig personeel zijn dan van groot belang om je bedrijf draaiende te houden of te groeien. Naast goede arbeidsvoorwaarden of flexibele werktijden, kan je employer branding inzetten om personeel aan te trekken en te behouden. Employer branding belicht namelijk de sterke kanten van jouw bedrijf specifiek voor werknemers. Dit kan met een campagne, of met always-on communicatie.

Employer branding als business case

Waar vroeger werknemers tientallen jaren bij één werkgever bleven, wisselen werknemers tegenwoordig veel vaker van werkgever. Dat is voor de werknemer vaak gunstig, maar voor werkgevers is personeel daardoor een steeds grotere kostenpost. Goede employer branding trekt niet alleen meer nieuw personeel, wat het recruitment proces gemakkelijker maakt, het zorgt ook voor loyaliteit.

Hoe kan ik content slim inzetten voor mijn merk?

Met een sterke contentstrategie en een ritme in het produceren van content, blijf je constant relevant voor je doelgroep.

Positionering en branding

Ook op de arbeidsmarkt is een sterke positionering en branding belangrijk om herkenbaarheid te creëren en een duidelijke boodschap te uiten naar (potentiële) medewerkers. Door je te onderscheiden in de markt kan je net dat streepje voor hebben in de strijd om talent.

Digital advertising

Nieuw personeel aantrekken doe je vandaag de dag volledig online. Door te adverteren op bijvoorbeeld LinkedIn of bij zoekmachines, komt jouw vacature in beeld bij de sollicitant. Zo bereik en raak je gemakkelijk de sollicitant die je zoekt.

Influencer marketing

Bij influencer marketing denken we meestal aan campagnes gericht op de consument. Maar met Thought Leaders kan je ook B2B gebruik maken van influencers, bijvoorbeeld om nieuw personeel aan te trekken.

Hoe kunnen wij helpen?

Vul het contactformulier in, bel of mail ons!

Herwin van den Berg

Managing Director Strategy, Concepts & Content & Partner

Founder & Partner

Laat ons contact opnemen