Nintendo

Influencer campagne WiiU Nintendo

Client

Nintendo

Pillar

Content

Date

2012

Branches

Kids, lifestyle

Services

Influencer marketing, Social Media

Op 22 november bracht Nintendo het nieuwe WiiU-systeem uit. Om de lancering onder de aandacht te brengen bij gamers, wilde Nintendo samenwerken met influencers in de game-industrie.

Aanpak

We ontwikkelden een concept waarbij we het lanceringsevenement konden teasen en tegelijkertijd een speciale selectie van gaming influentials en experts konden uitnodigen. Een handgemaakte selectie van influencers ontving een persoonlijke videoboodschap van tv-persoonlijkheid Fajah Lourens, tevens de DJ op het lanceringsevenement. Fajah maakte 21 persoonlijke uitnodigingen die we verspreidden via een mix van Youtube en Twitter.

Effect

De campagne was een voltreffer. De influencers reageerden erg enthousiast en het ‘incrowd effect’ zorgde voor veel Twitter buzz. Door slechts 21 experts uit te nodigen, werd een bereik van meer dan 1M onder de doelgroep gegenereerd.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.