Een sociaal platform bouwen voor Unit Victor

Stichting Unit Victor NLD is er voor veteranen die niemand achterlaten. Ze zijn de verbinder tussen (oud-)veteranen en een centraal punt met nieuws en events voor veteranen.

De stichting was op zoek naar een manier om veteranen die het nodig hebben, eerder hulp te bieden. Onderzoek toont namelijk aan dat veteranen die mentale klachten ontwikkelen, een zorg uitstel van zo’n acht tot tien jaar hebben. De stichting had behoefte aan een app, waarmee via telefoondata preventief gesignaleerd kan worden wanneer er bij een veteraan veranderingen in de gemoedstoestand plaatsvinden. Hierdoor kan hij of zij eerder hulp krijgen.
This is an optional caption for images.
Om veteranen een hart onder de riem te steken, ontwikkelde de stichting in samenwerking met Endeavour de app Unit Victor. Dit is een gratis app, speciaal voor veteranen. Met deze app kunnen veteranen contact houden met de kameraden waarmee ze gediend hebben en oud-collega’s terugvinden. Daarbij toont de app relevante nieuwsitems, evenementen en informatie uit de veteranenwereld. Ook kunnen gebruikers met deze app de hoeveelheid telefoongebruik en beweging bijhouden. Met deze informatie kan vroegtijdig gesignaleerd worden of er veranderingen plaatsvinden in de gewoonten van de gebruiker.
 
 

Long term plans

De app is een beveiligde online ontmoetingsplek geworden, met allerlei extra’s als relevante informatie, nieuws en evenementen. Als het mentaal niet goed gaat met iemand, kan diegene via de app oud-collega’s vinden bij wie hij of zij aan één woord genoeg heeft. Ook kan je binnen de app direct contact opnemen met instanties en nuldelijnswerkers. Langetermijndoelstelling is om mentale klachten bij veteranen vroegtijdig te signaleren en hiermee het ziekteverloop te beperken.

Blijf betrokken

Ook na oplevering van diverse middelen blijven we verbonden met Engage. Zo gaan we nog een digitaal meetplan uitrollen om de effectiviteit van middelen te verhogen.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases