Platform voor Super Soco

2023

Met een nieuw brandbook onder de arm klopt Super Soco, een van de bekendste elektrische scooter merken van Nederland, bij Endeavour aan. Hun vraag? Een nieuw platform waar consumenten e-scooters kunnen aanschaffen of leasen. Endeavour ontwikkelde een platform met een nieuwe, professionele en soepele Shopify integratie om aan die vraag te voldoen.

Automatisering met een symphony framework

Het nieuwe platform van Super Soco moest een aantal functionaliteiten bevatten. Zo zijn er meerdere modellen waar consumenten uit kunnen kiezen wanneer ze een e-scooter willen aanschaffen of leasen. Ook moest de stijl van hun gloednieuwe brandbook aangehouden worden.

Daarom haakten we verschillende disciplines aan op het project. UX design en visual design werkten samen aan wireframes en designs die vervolgens door front- en backend development nagebouwd werden. 

Automatisering met een symphony In de nieuwe webshop kunnen nu ook lease aanvragen worden gedaan. De berekening van de leasekosten is van veel verschillende factoren afhankelijk, daarom werd hier een maatwerk module voor gebouwd. Op basis van het Symfony framework kunnen leaseprijzen nu geautomatiseerd berekend worden. Het systeem houdt automatisch rekening met factoren als het gekozen model, looptijd, kilometer range en leeftijd van de aanvrager. 

De ervaring van de gebruiker wordt echter niet onderbroken wanneer hij of zij deze module opent. We heb de vormgeving van de Shopify omgeving namelijk eenduidig doorgetrokken in de module. 

Medewerkers van Super Soco kunnen zelf ook in het systeem, bijvoorbeeld om het aantal aanvragen in te zien, documenten te controleren en om aanvragen goed- of af te keuren. Het hele proces zit daarmee in één systeem. Omdat Super Soco een aantal zusterbedrijven heeft, is de module speciaal opgebouwd voor een gemakkelijke en snelle uitrol naar andere landen of merken. 

 

Super snelle website

Bij de ontwikkeling van het platform hebben we progressive enhancement met een mobile first benadering toegepast. Alle functionaliteiten zijn daarom eerst basaal opgebouwd voor mobiele schermen en vervolgens aangekleed met details in vormgeving. Hierdoor is het altijd mogelijk is om een lease-aanvraag te doen, ook als er onderdelen van het platform niet of onvolledig geladen worden, bijvoorbeeld door een trage internetverbinding.

 

Een soepele migratie

Wanneer een klant een nieuw platform in gebruik neemt, is een soepele overgang van oud naar nieuw heel belangrijk. Voor Super Soco hield dit in dat we ook een soepele SEO migratie deden. Met een goede 0-meting weten we nu hoe de huidige site ervoor staat. Zo maakt Super Soco nu succesvol gebruik van hun nieuwe webshop met op maat gemaakte lease module, beide geheel in stijl van het merk.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.