#Hartvoorhart

Influencer campagne voor de Hartstichting

Client

De Hartstichting

Pillar

Content

Date

2019

Branches

Non-profit

Services

Influencer marketing, Social Media, Brand activation

De Hartstichting introduceerde een nieuwe manier om geld in te zamelen: nu is dit mogelijk door gebruik te maken van een smartphone. Om een jongere doelgroep te bereiken, werkten we samen met influencers die geloofwaardig bewustzijn creëerden voor het merk.  Het doel van dit jaar: zo veel mogelijk geld inzamelen om meer geautomatiseerde externe defibrillatoren (AED’s) toegankelijk te maken voor het publiek.

Royalistiq, Jay Jay Boske, Bokado en Alboe voor de Hartstichting

Aanpak

We hebben de influencers geïdentificeerd op basis van verschillende thema’s zoals levensstijl, gaming, moederschap en sport. Uiteindelijk zijn er twaalf influencers gekozen, waaronder YouTubers Royalistiq, Jay Jay Boske, Alboe, Bokado en Thomas Cox. Om hen verder bij deze campagne te betrekken, hebben ze een AED-cursus gevolgd. Momenteel zijn er te weinig openbaar toegankelijke AED’s in Nederland: dit is een belangrijk thema voor deze campagne. De influencers vroegen hun fans om deel uit te maken van hun team en zich te registreren als mobiele verzamelaars. Dit was de eerste keer dat “De Hartstichting” via de populaire app Tikkie, geld inzamelde.

Quotes

Effect

Met Hart voor Hart hebben we een groot deel van de jongere doelgroep bereikt. De mogelijkheid om via Tikkie geld in te zamelen werd zowel door de influencers als door hun volgers positief ontvangen. De goede Engagement Rate van 6% (YouTube) en 17% (Instagram) zijn slechts het begin.

Engagement Rate Youtube

0 %

Engagement Rate Instagram

0 %

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.