Een crossmediale campagne met nieuwswaarde voor het Voedingscentrum

Uit onderzoek blijkt dat te veel vlees eten niet zo gezond is als we dachten. Daarom lanceerde het Voedingscentrum een campagne over het nut van minder vlees eten, gericht op de grootste vleeseters: mannen. Maar hoe activeren we hen zonder belerend te zijn?

Veel vlees eten wordt in de westerse cultuur vaak als iets mannelijks gezien. Daarom eten mannen gemiddeld meer vlees dan vrouwen. Onze grootste uitdaging was dus om die perceptie te veranderen. Om de cultuur te veranderen.
 
crossmediale campagne voedingscentrum

Er is meer dan vlees

We zouden nooit zeggen dat we eigenhandig de cultuur hebben veranderd, maar onze campagne “Er is meer dan vlees” was wel het gesprek van de dag. De campagne ging van start met video’s van mannen in grappige t-shirt lieten zien dat geen vlees eten peanuts is. 20 influencers deelden die boodschap met de juiste doelgroep op een ludieke, effectieve en unieke manier. In deze crossmediale campagne zetten we naast video en influencers ook in op OOH, website en social advertising.

Resultaten tot in onze kantine

Deze campagne is meerdere weken achter elkaar opgepikt door de landelijke pers zoals RTL Nieuws en DWDD, met earned media ter waarde van ruim 1 miljoen euro. Uiteindelijk hadden de influencers en alle andere media samen een effectief bereik van meer dan 5 miljoen. Wij zijn zelfs zo overtuigd van onze eigen campagne dat Meatless Monday sindsdien een fenomeen is in onze kantine.

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

Related cases

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.