Geen buyers, wel builders: Endeavour neemt Create over

Het kopen of verkopen van een bedrijf zien we vaak als een economische of financiële keuze, primair met het doel om geld te verdienen. Toch is dat niet altijd het geval, aldus Matthijs Kruijer, managing director bij Endeavour. “Doorslaggevend in de overname van Create was vooral de overeenkomstige cultuur.”

 

Het Alkmaarse development bureau ‘Create’ ging een aantal maanden geleden op zoek naar een partij die hen wilde overnemen. Er werden vijf kandidaten geselecteerd, waaronder Endeavour. In eerste instantie had Endeavour echter geen interesse. “We zijn geen buy-and-build bedrijf”, vertelt Matthijs. “We kijken met veel aandacht naar onze mensen, onze afdeling voelt bijna als familie. Daar steeds een bedrijf aan toevoegen, past niet bij onze cultuur.” 

Toch werd Create overgenomen. Waarom? “Natuurlijk is het een mooie kans wanneer je 25 goede, gemotiveerde personeelsleden in je team kunt opnemen. Create bleef aanhouden en we kwamen er steeds meer achter dat onze culturen goed bij elkaar passen. Dan wordt een overname een heel ander verhaal. Dat we met de komst van deze nieuwe collega’s ook nieuwe kennis binnenhalen, past goed bij de ambities van Endeavour. We kunnen nu per klant beter kijken welke diensten zij nodig hebben. De belofte orchestrated digital marketing kunnen we zo nog beter waarmaken, zowel voor de klanten die Create meeneemt, als voor onze eigen klanten.” 

Ondertussen zijn de 25 medewerkers van het voormalige Create begonnen bij Endeavour. “We willen al onze collega’s een fijne en veilige werkomgeving bieden, waar iedereen zichzelf kan zijn. Juist daardoor hebben we veel medewerkers die jarenlang met plezier en vertrouwen bij ons blijven werken. We hopen natuurlijk dat dit met deze nieuwe medewerkers ook zo zal zijn.” 

Related news

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.