E-commerce conversie ratio benchmark rapport

Gemiddelde conversieratio webshop: waar sta jij?

Een gemiddelde conversieratio voor webshops zegt veel. Vaak is het voor e-commerce partijen de Key Performance Indicator. Dit cijfertje toont immers hoe het percentage aankopen zich verhoudt tot het aantal websitebezoekers. Is het cijfer hoog, dan trek je de juiste bezoekers aan die bovendien graag overgaan tot aankoop bij je. Maar is dit consequent laag, dan zou het kunnen dat je bezoekers twijfels koesteren. Bijvoorbeeld over je producten zelf, het aankoopproces of het risico dat ze lopen wanneer ze je producten aanschaffen.

Om te zien of de conversieratio van een webshop hoog of laag is, hebben we het e-commerce conversieratio benchmark rapport in het leven geroepen. 

 

Welke gegevens vind je in het e-commerce conversieratio benchmark rapport?

  1. Gemiddelde conversieratio per industrie: of je nu in de meubelen zit of in de baby- en kinderproducten.
  2. Gemiddelde conversieratio per land: voor als je opereert in het buitenland, of de ambitie koestert om het over de grens te trekken.
  3. Gemiddelde conversieratio per kanaal: vergelijk bijvoorbeeld je performance op Facebook, of kijk hoe jouw Google Ads het relatief doen.
  4. Invloeden van o.a. kortingsacties op de gemiddelde conversieratio.

 

Vergelijk je cijfers met die van je concurrentie en zie waar jouw winst te behalen valt!

Download het rapport via deze link

Related news

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
Jeroen Rutte contact
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.