PXL.Widgets heet voortaan Endeavour

Quotes

PXL.Widgets zit vol visie, drive en het lef om vernieuwend te zijn, ook nu ze Endeavour heet.

Wie PXLWidgets zegt, noemt in dezelfde adem Matthijs Kruijer. Hoewel de geboren Haarlemmer uit een echt onderwijsgezin komt en zelf ook een lerarenopleiding volgde, boog zijn pad al op 21-jarige leeftijd af naar de wereld van digital platforms. Hij was al vroeg betrokken bij de oprichting van een internet start-up dat gebruik maakte van de toen nog nieuwe widget-technologie. Hoewel de innovatieve technologie snel aan populariteit won, moest Matthijs (net als vele progressieve ondernemers) ook leren omgaan met tegenslagen. Toen hij na een mislukt avontuur volledig opnieuw moest beginnen, deed hij dat onder de naam Widgets. 

Met het ontwikkelen van een slimme techniek die het mogelijk maakte om het saldo van mobiele telefoons digitaal op te waarderen, was het succes van Widgets niet meer te stoppen. De ambitie van Matthijs om, zoals hij het zelf omschrijft, in de Champions League van digital development te spelen, bracht hem al snel op het pad van Matthijs van Schendelen. Deze eigenzinnige eigenaar van PIXEL Industries bleek uit hetzelfde hout gesneden als zijn naamgenoot: vol visie, drive en het lef om vernieuwend te zijn.

Samen met Endeavour Group

In 2017 voegden de twee bedrijven zich samen en gingen binnen Endeavour Group verder als PXLWidgets. Kruijer zegt hierover: “Dat ging in goed overleg met de collega’s die toen al meer dan 10 jaar voor me werkten. Want voor mij is dat de kern van succes. Mensen die er jarenlang elke dag weer voor kiezen om voor jou aan de slag te gaan is de grootste winst die je kunt behalen.” En met diezelfde mensen gaat PXL Widgets vanaf 2022 verder onder de naam Endeavour.

Endeavour Platforms

De samenwerking met Endeavour bracht ook op zakelijk vlak succes. Ze ontwikkelden een app voor Vermaat, een van de grootste cateraars in Nederland, die helpt om voedselverspilling tegen te gaan én meet welk voedsel een positief effect heeft op het welzijn en productiviteit van werknemers! Maar ook het platform Unit Victor dat veteranen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) helpt stresssignalen op te pikken en contact te houden met hun buddy’s en andere hulplijnen. Met Endeavour Platforms kunnen ze deze succes vasthouden en uitbouwen.

Over de toekomst zegt Matthijs: “Delen is vermenigvuldigen. Waar we nu heen gaan is precies waar ik naartoe wilde. Mooie projecten oppakken, samen en als individu onszelf verder ontwikkelen, prachtige platforms bouwen en natuurlijk op Champions League-niveau spelen.”

Explore our other pillars

Je mag ons alles vragen

Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.

Contact us
+31 (0)23 727 1077 09:00 - 17:00 info@endeavour.nl
work@endeavour.nl
Gonnetstraat 32 2011 KA Haarlem

Let us contact you

We build

Platforms

We bouwen websites, apps of e-commerce platforms die ingericht zijn om jouw doelgroep te triggeren, je merk te vertegenwoordigen en je doelstellingen te behalen.
We create

Content

Content is de vertaling van jouw merk naar beeld en tekst. Blijf met je doelgroep in contact door middel van video, copy, social media en influencers.
We spark

Growth

Maak een plan voor meetbare groei en ontdek wat je daadwerkelijk verdient aan je marketinginspanningen als ads, data, e-mail en nog zo veel meer.
We provide

Inhousing

Laat je team ondersteunen door de nieuwe generatie marketeers, die matchen met je organisatie en je uitdagen met een frisse blik en hun persoonlijke expertises en skills.

We shape

Digital Strategy

Behaal doelstellingen door je merk slim in de markt te zetten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.