Geen buyers, wel builders: Endeavour neemt Create over

Het kopen of verkopen van een bedrijf zien we vaak als een economische of financiële keuze, primair met het doel om geld te verdienen. Toch is dat niet altijd het geval, aldus Matthijs Kruijer, managing director bij Endeavour. “Doorslaggevend in de overname van Create was vooral de overeenkomstige cultuur.”

Het Alkmaarse developmentbureau Create ging een aantal maanden geleden op zoek naar een partij die hen wilde overnemen. Er werden vijf kandidaten geselecteerd, waaronder Endeavour. In eerste instantie had Endeavour echter geen interesse. “We zijn geen buy-and-build bedrijf”, vertelt Matthijs. “We kijken met veel aandacht naar onze mensen, onze afdeling voelt bijna als familie. Daar steeds een bedrijf aan toevoegen, past niet bij onze cultuur.” 

Toch werd Create overgenomen. Waarom? “Natuurlijk is het een mooie kans wanneer je 25 goede, gemotiveerde personeelsleden in je team kunt opnemen. Create bleef aanhouden en we kwamen er steeds meer achter dat onze culturen goed bij elkaar passen. Dan wordt een overname een heel ander verhaal. Dat we met de komst van deze nieuwe collega's ook nieuwe kennis binnenhalen, past goed bij de ambities van Endeavour. We kunnen nu per klant beter kijken welke diensten zij nodig hebben. De belofte orchestrated digital marketing kunnen we zo nog beter waarmaken, zowel voor de klanten die Create meeneemt, als voor onze eigen klanten.” 

Ondertussen zijn de 25 medewerkers van het voormalige Create begonnen bij Endeavour. “We willen al onze collega’s een fijne en veilige werkomgeving bieden, waar iedereen zichzelf kan zijn. Juist daardoor hebben we veel medewerkers die jarenlang met plezier en vertrouwen bij ons blijven werken. We hopen natuurlijk dat dit met deze nieuwe medewerkers ook zo zal zijn.” 

Het Endeavour Platforms team

Zó bouw je toegankelijke websites voor slechtzienden

Hoe je Google Smart Shopping wél moet gebruiken

Inbound recruitment - de nieuwe standaard in werving

Hoe kunnen wij helpen?

Vul het contactformulier in, bel of mail ons!

Jeroen Rutte

Director of Business Development

Founder & Partner

Laat ons contact opnemen