E-commerce conversieratio benchmark rapport

Gemiddelde conversieratio webshop: waar sta jij?

Een gemiddelde conversieratio voor webshops zegt veel. Vaak is het voor e-commerce partijen de Key Performance Indicator. Dit cijfertje toont immers hoe het percentage aankopen zich verhoudt tot het aantal websitebezoekers. Is het cijfer hoog, dan trek je de juiste bezoekers aan die bovendien graag overgaan tot aankoop bij je. Maar is dit consequent laag, dan zou het kunnen dat je bezoekers twijfels koesteren. Bijvoorbeeld over je producten zelf, het aankoopproces of het risico dat ze lopen wanneer ze je producten aanschaffen. 

Om te zien of de conversieratio van een webshop hoog of laag is, hebben we het e-commerce conversieratio benchmark rapport in het leven geroepen. 

Welke gegevens vind je in het e-commerce conversieratio benchmark rapport?

  1. Gemiddelde conversieratio per industrie: of je nu in de meubelen zit of in de baby- en kinderproducten
  2. Gemiddelde conversieratio per land: voor als je opereert in het buitenland, of de ambitie koestert om het over de grens te trekken
  3. Gemiddelde conversieratio per kanaal: vergelijk bijvoorbeeld je performance op Facebook, of kijk hoe jouw Google Ads het relatief doen
  4. Invloeden van o.a. kortingsacties op de gemiddelde conversieratio

 

Vergelijk je cijfers met die van je concurrentie en zie waar jouw winst te behalen valt!

Download het rapport via deze link

Maak kennis met Customer Data Platform Squeezely

Op software gebied werd een droom werkelijkheid: met een Customer Data Platform (CDP), zoals Squeezely, heb je grip op de hele klantreis en personaliseer je deze in real-time. Een CDP helpt bedrijven personalisatie te omarmen als een tweede huid. En het mooie is: deze geavanceerde softwareoplossing integreer je naadloos met je andere systemen.

Succesfactoren voor B2B influencer programma’s

Thought Leadership, of B2B influencer marketing, is een steeds belangrijker thema geworden binnen B2B marketing. In dit artikel bespreken we hoe zakelijke influencers een turbo boost kunnen zijn voor jouw new business.

Wat is een copywriter?

Vertel je iemand dat je een copywriter bent, dan weten zij negen van de tien keer niet wat het beroep inhoudt. Schrijft hij of zij alleen maar teksten? Zeker niet! In deze blog vertellen we je wat het vak copywriting precies inhoudt.

Martijn Berns

Managing Director Growth & Partner

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Neem contact met ons op