Combining tailor made with a standard solution
Super Soco’s new platform has it all

Met een nieuw brandbook onder de arm klopt Super Soco, een van de bekendste elektrische scooter merken van Nederland, bij Endeavour aan. Hun vraag? Een nieuw platform waar consumenten e-scooters kunnen aanschaffen of leasen. Endeavour ontwikkelde een platform met een nieuwe, professionele en soepele Shopify integratie om aan die vraag te voldoen.

Complicated calculations in the background

Het nieuwe platform van Super Soco moest een aantal functionaliteiten bevatten. Zo zijn er meerdere modellen waar consumenten uit kunnen kiezen wanneer ze een e-scooter willen aanschaffen of leasen. Ook moest de stijl van hun gloednieuwe brandbook aangehouden worden. Daarom haakten we verschillende disciplines aan op het project. UX design en visual design werkten samen aan wireframes en designs die vervolgens door front- en backend development nagebouwd werden. 

In de nieuwe webshop kunnen nu ook leaseaanvragen worden gedaan. De berekening van de leasekosten is van veel verschillende factoren afhankelijk, daarom werd hier een maatwerk module voor gebouwd. Op basis van het Symfony framework kunnen leaseprijzen nu geautomatiseerd berekend worden. Het systeem houdt automatisch rekening met factoren als het gekozen model, looptijd, kilometer range en leeftijd van de aanvrager. 

De ervaring van de gebruiker wordt echter niet onderbroken wanneer hij of zij deze module opent. We heb de vormgeving van de Shopify omgeving namelijk eenduidig doorgetrokken in de module. 

Medewerkers van Super Soco kunnen zelf ook in het systeem, bijvoorbeeld om het aantal aanvragen in te zien, documenten te controleren en om aanvragen goed- of af te keuren. Het hele proces zit daarmee in één systeem. Omdat Super Soco een aantal zusterbedrijven heeft, is de module speciaal opgebouwd voor een gemakkelijke en snelle uitrol naar andere landen of merken. 

Complicated calculations in the background

Super Soco super fast

Bij de ontwikkeling van het platform hebben we progressive enhancement met een mobile first benadering toegepast. Alle functionaliteiten zijn daarom eerst basaal opgebouwd voor mobiele schermen en vervolgens aangekleed met details in vormgeving. Hierdoor is het altijd mogelijk is om een lease-aanvraag te doen, ook als er onderdelen van het platform niet of onvolledig geladen worden, bijvoorbeeld door een trage internetverbinding.

Moving in

Wanneer een klant een nieuw platform in gebruik neemt, is een soepele overgang van oud naar nieuw heel belangrijk. Voor Super Soco hield dit in dat we ook een soepele SEO migratie deden. Met een goede 0-meting weten we nu hoe de huidige site ervoor staat. Zo maakt Super Soco nu succesvol gebruik van hun nieuwe webshop met op maat gemaakte lease module, beide geheel in stijl van het merk.

Domain Technologie
Services Website, Digital platform design
Branches Detailhandel, Vervoer

Hoe kunnen wij helpen?

Vul het contactformulier in, bel of mail ons!

Matthijs Van Schendelen

Endeavour Commercial Director

Founder & Partner

Laat ons contact opnemen