Insight in digital marketing activities
For a brand with an audience

BENZ Agency is een full-service boekingskantoor voor Nederlandse popartiesten, bands, dance-acts, dj’s en jong talent. Het boekingskantoor ontvangt veel aanvragen via ‘tussenbureaus’, waardoor ze marge verliezen op de diensten. Om dit te voorkomen en de directe aanvragen te stimuleren, vroegen ze ons om meer organisch verkeer naar de website te leiden.

Support in multiple marketing areas

De werkwijze voor BENZ Agency bestond uit drie onderdelen:
1. De migratie van de nieuwe website ondersteunen
2. Adviseren op het gebied van SEO
3. Adviseren op het gebied van content

Endeavour bouwde een nieuwe website voor BENZ Agency, waarbij we een goede migratie vanaf de huidige website ondersteunden. Zo zorgen we ervoor dat er bijvoorbeeld geen SEO-waarde verloren gaat.

Na de migratie ondersteunden we BENZ bij alle SEO-gerelateerde vragen om het organisch verkeer te stimuleren. Daarbij checkten we regelmatig of er nog technische verbeterpunten waren, die we in-house razendsnel konden doorvoeren We onderzochten welke zoekwoorden het meest relevant zijn en stuurden input om deze te verwerken in goede content. We hielden de organische posities maandelijks bij en gaven BENZ Agency inzicht in de voortgang van het behalen van de doelstellingen.

Organic results

Een jaar nadat de nieuwe website live ging, zagen we de volgende resultaten:

1. Organisch verkeer via mobiele apparaten gestegen met 185%
2. Aantal nieuwe organische gebruikers gestegen met 153%
3. Aantal behaalde doelen via organisch verkeer gestegen met 30%

Dankzij het SEO-advies van onze specialisten is het organisch verkeer door het dak gegaan. Hierdoor weten de klanten het boekingskantoor nu veel vaker direct te vinden en zijn ze niet afhankelijk van tussenbureaus.

Martijn Berns

Managing Director Growth & Partner

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Neem contact met ons op