Dit zijn dé voordelen van Laravel voor platformontwikkeling
- Tech, Website
Voor de ontwikkeling van een online platform, website of applicatie wordt er gewerkt met veel informatie. Voor de verwerking hiervan hebben developers diverse frameworks tot hun beschikking. Voorbeelden van deze frameworks zijn: Symfony, CodeIgniter en Laravel. Een van de meest populaire frameworks van het moment is Laravel. Dit framework helpt op ieder vlak bij de ontwikkeling van online platforms. Ook de developers van Endeavour Platform werken met veel succes met Laravel. In deze blog lees je de belangrijkste voordelen van Laravel, en waarom jouw bedrijf een online platform zou moeten laten ontwikkelen in Laravel!
Wat is Laravel?
Even om het geheugen op te frissen, of juist om extra context te geven,: wat is Laravel? De volgende definitie kom je waarschijnlijk online tegen: “Laravel is een vrij, opensource-PHP-webframework, ontwikkeld door Taylor Otwell en is bedoeld voor de ontwikkeling van webapplicaties.” Mogelijk haak je hier al af. Geen man overboord, we leggen het je uit.
Web framework
Allereerst, Laravel is een web framework. Dit is de basis van de onderliggende structuur van een website of webapplicatie. Het doel van deze structuur is om verschillende functionaliteiten, die vaak voorkomen bij softwareontwikkeling, te standaardiseren. Voordat deze web frameworks bestonden, moest de web developer zelf alle code uitschrijven om een webapplicatie te ontwikkelen. Nu kan je voor veelgebruikte functies op een website of applicatie een web framework gebruiken.
Open-source
Vervolgens, het framework is open-source. De naam zegt het al, de broncode van deze software is voor iedereen beschikbaar. Je kan de code vrij kopiëren, aanpassen en verspreiden zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen.
PHP
Tot slot, Laravel is gebouwd in PHP. Het is dus een PHP-web framework. PHP staat voor: ‘Hypertext Preprocessor’. Dit is de programmeertaal waarin veel websites of webapplicaties geschreven zijn, zoals het grote en bekende WordPress.
Wanneer Laravel gebruiken?
Als je een online platform wilt laten ontwikkelen, dan is daar software voor nodig die jouw gewenste functionaliteiten mogelijk kan maken. Hier komt Laravel kijken. Laravel is gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als ervaren web developers. Met dit framework krijg je toegang tot makkelijk te gebruiken code, waarmee je snel van start kunt. Taken die normaal gesproken veel tijd kosten, kunnen met Laravel snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Dit scheelt tijd in het bouwen en onderhouden van je online platform. Laravel is dan ook onwijs populair.
De Laravel codebase kun je krijgen via Github, dé plek voor web developers. En omdat Laravel open source is, is met deze eenvoudige code is overdraagbaarheid gegarandeerd. Hiermee zit je niet vast aan één leverancier.
De voordelen van Laravel
Bij het kiezen van een geschikt web framework voor de ontwikkeling van je online platform, zal je naast Laravel vast ook gehoord hebben van Ruby On Rails en Node.JS. Dus waarom ga je nou werken met Laravel? Bekijk hieronder de belangrijkste kenmerken van Laravel en profiteer van de volgende voordelen:
- Sneller live: omdat het framework met veel out-of-the-box functionaliteiten komt en het toevoegen van extra functionaliteit (door middel van third party packages) eenvoudig is, kan een online platform snel gerealiseerd worden.
- Moeiteloos opschalen: is je online platform succesvol? Dankzij de constructievorm van Laravel ben je te allen tijde klaar om op te schalen en uit te breiden.
- Veiligheid: Laravel wordt goed onderhouden en met grote regelmaat van updates voorzien, waardoor je altijd up-to-date bent van de laatste beveiligingsupdates en bugs snel kunnen worden opgelost.
- Kortere doorlooptijd: het framework stimuleert het hanteren van “good practices” bij het schrijven van code en levert een gestandaardiseerde codestructuur. Hierdoor kunnen meerdere developers tegelijkertijd aan een project werken, wat zorgt voor een kortere doorlooptijd. Ander bijkomend voordeel hiervan is dat het resulteert in een gezonde codebase, waarbinnen wijzigingen makkelijk door te voeren blijven.
- Eenvoudig overdragen: Laravel is de standaard geworden als het gaat om PHP-webapplicaties. Andere bedrijven/developers zullen de codebase dus met relatief gemak over kunnen nemen wanneer dat nodig is. Handig, toch?
De nadelen van Laravel
Naast alle voordelen heeft het web framework ook enkele nadelen, waar je goed op kunt letten bij de afweging voor de keuze van software. De nadelen:
- Nieuw framework: het platform is nog relatief nieuw. De composer is nog niet zo sterk als andere web frameworks. Echter, dit is een PHP-tool en dus niet een nadeel van Laravel zelf.
- Integreren oude systemen: het integreren van verouderde systemen is ook in Laravel niet eenvoudig.
Samengevat
Kort samengevat kunnen we Laravel dus omschrijven als een open source PHP-web framework:
- Open source: iedereen kan het vrij gebruiken, aanpassen en verspreiden
- PHP: de programmeertaal waar de website of webapplicatie op draait
- Web: het wordt alleen voor website of webapplicaties gebruikt
- Framework: de basis van de onderliggende structuur van een website of webapplicatie
De mogelijkheden met Laravel zijn echt oneindig. Je online platform laten bouwen in Lavarvel brengt de volgende voordelen met zich mee: sneller live, moeiteloos opschalen, altijd veilig, eenvoudig te koppelen en nooit vastzitten aan één leverancier.
Experience it for yourself
Related news
Je mag ons alles vragen
Of gewoon kennis komen maken. Wij vinden het geweldig om over jouw vraagstukken na te denken.
Let us contact you