Altijd spannend

Vue Cinemas

Op 14 februari 2016 werd het bekende bioscoopmerk JT Bioscopen omgedoopt tot Vue Cinemas. Vue Cinemas, dochterbedrijf van Vue International, is één van de twee grootste bioscoopgroepen van Nederland. In 2003 werd Vue opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is de bioscoopketen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt op het gebied van big screen entertainment.

Vue Cinemas’ uitdaging

Dagelijks bezoeken grote aantallen filmliefhebbers de website en app van de bioscoopketen. Hierdoor kwam het bedrijf regelmatig voor grote uitdagingen te staan.

Het verschil maken in onderscheidende klantbeleving

Verbetering van klantcontact door data en inzichten

Een partner die jou helpt groeien van je organisatie

vue-3d-cinema

Aanpak

We begonnen met de online rebranding, om de naam ‘Vue Cinemas’ op de digitale kaart te zetten. Na een uitgebreide en succesvolle rebrandingcampagne, gingen we verder met de volgende doelen. Om ervoor te zorgen dat grote aantallen bioscoopliefhebbers snel en gemakkelijk kunnen navigeren, bouwden wij een robuuste, conversiegerichte website en app. Het doel? Een platform ontwikkelen waarbij bezoekers genieten van een optimale gebruikservaring.
vue logo

Digital experience

Alles is in-house geproduceerd, van promotiemateriaal tot volledige website ontwikkeling. Geoptimaliseerd voor iedere gebruiker op zowel desktop, tablet of mobiel.

vue ipad

“It's VUE-tastic!”

vue app vue app vue app

Het resultaat

Het nieuwe, gebruiksvriendelijke platform was een groot succes. Na zes maanden zagen we al de eerste verbluffende resultaten. Maar liefst 1,5 miljoen bioscoopliefhebbers maakten gebruik van het platform en de app was al 750.000 keer gedownload. Daarbij zagen we een enorme stijging in de online kaartverkoop: de omzet van Vue Cinemas steeg het eerste halfjaar met 6,3%.

Blijvend verbonden

Wij zijn erg trots op deze resultaten, maar we zijn nog niet klaar. We hebben nog veel meer plannen in het verschiet!

Domain Strategie, Technologie, Growth
Services UX, Design, App, E-commerce, Websites
Branches B2C

Other cases

Jasper Waasdorp

Strategic Client Manager

Curious how we can help you?

Contact us